13-11-13

38. hot, hotter, hottest

Heykes !

Is het bij jullie ook al zo'n herfstig sfeertje ? Vandaag zou het zonneke van de partij zijn ... maar wat mij betreft mag de thermostaat toch al flink wat hoger zodat ik onbibberend kan genieten van een heerlijk dutje ! 

Dat zelfde herfst-gevoel zorgde er ook voor dat mijn vrouwtje dringend werk moest maken van wat er nog overbleef van haar allereerste opbrengsten van haar gloed nieuwe moestuintje-op-poten-project. Vooral de kleine pepertjes groeiden als kool, niet zo groot als kolen natuurlijk, maar wel veel sneller dan ze opgesmikkeld konden worden, je legt tenslotte geen handvol pepertjes tussen je boterhammetje ! De vuilbak in was natuurlijk geen optie en na een zoektochtje op tinternet bleek drogen de beste oplossing.

Eerst werden ze grondig in een badje gestoken en verdwenen daarna smette- en ongedierteloos voor een paar uurtjes in de oven. Een uurtje of 6 later waren ze klaar om (deels vermalen) in een potje te belanden, in afwachting van een pittig gerechtje waar ze menig mondje in vuur en vlam mee kunnen zetten !!

pepertjes.jpg

 

Mijn vrouwtje en koken, tja, je ziet wel hé, per uitzondering komt het toch wel eens goed !

Miss Poppy, 365 dagen per jaar genietend van elke culinaire traktatie die haar snuitje passeert ( al kan ze die tellen op de teentjes van haar linker-pootje Huilen IDIOOT DIEET !) !!

 

07:09 Gepost door Miss Poppy in dieren, Miss Poppy spreekt | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.