27-09-13

30. De kracht van de radio

.

Sinds het oerwoud kattenparadijs hier naast de deur veranderd is in een bouwwerf, gaan op de dagen dat mijn vrouwtje werkt, onherroepelijk de gordijntjes dicht en de radio aan. 

 

radio.jpg

Raar ? Ja, maar mijn vrouwtje houdt nu eenmaal niet van blaffende hondjes die de buurt terroriseren en reageren op elk geluidje of vol passie “hun” tuintje verdedigen als iemand te kort in de buurt komt. Daarom is mijn vrouwtje er van overtuigd dat als we niks zien en/of horen, wij onze volumeknop wel op “mute” zullen houden.

Waar mijn oh zo intelligent vrouwtje niet aan gedacht heeft, is dat WIJ GEEN OOG DICHT DOEN MET DAT LAWAAI DAT UIT DE RADIO KOMT ! Of het nu stubru (maandag), radio 1 (dinsdag), radio 2 (woensdag), klara (donderdag) of Joe (vrijdag) is, verdorie toch, met al dat getetter, geblér, gejank en nog veel meer onprettigs, komt er van een welverdiend rustinhalend slaapje niks in huis !

Waarom elke dag een andere zender hoor ik jullie denken ? Awél, ik kan daar geen antwoord op geven en ik ga ook helemaal niet op zoek naar dat antwoord, want ’t is zo een van die dingen die ontsproten zijn in mijn vrouwtje enige verschrompelde grijze cel.

Heeft die grijze cel er al eens bij stilgestaan, dat het helemaal niet bewezen is dat die muziek en gekwebbel ons echt de mond snuit snoert ?

Soit, ik ga nu mijn immens slaaptekort proberen in te halen, misschien vang ik wel een pussycat  uiltje …

Miss (op weg naar Dromenland) Poppy

Ps: die ene afgetakelde grijze cel werkt dus toch nog een beetje, ’t is zojuist bevestigd, wij zwijgen wel degelijk als de radio speelt en de gordijntjes dicht zijn. Hoe is de grijze cel er achter gekomen ? Wel de grijze cel heeft het aan buurman Bob De Bouwer gevraagd …en hij heeft vrouwtje verzekerd dat wij voorbeeldige en vooral stille woefkes zijn … sh*t … mijn reputatie naar de maan !  

05:54 Gepost door Miss Poppy in dieren, Miss Poppy spreekt | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.