25-09-13

29. Tok Tok Tok

Enkele dagjes geleden, ’t is avond, we zitten lekker op de sofa knus onder een plaidje tévétje te kijken als we plots een raar geluid uit de keuken horen komen …

tok …tok …tok .. toktoktoktoktok

Bonk … bonkbonk … mijn hartje bonst bijna uit mijn toch wel stoere borstkastje ! Bij mijn vrouwtje zit het hare al ergens halverwege haar keeltje hevig te  kloppen …

Na al haar courage bij mekaar geschraapt te hebben, stapt ze vol vuur de keuken binnen en staart wat schaapachting in het donker rond … oké, het zijn dus geen kippen die een intergalactische invasie begonnen zijn. Maar wat dan wel ? Het getok komt uit de richting van de afwasbak … Een eerste inspectie leert mijn vrouwtje dat er water in de afwasbak druppelt … maar waar komt dat water vandaan … dan volgt er een f*** (een lelijk engels woord) en daarna een g*****d**m* (een lelijk vlaams woord)

Het regent buiten, en nog niet zo’n klein beetje en om de een of andere mysterieuze reden stroomt het water achter het bovenste tegenhetplafondhangend keukenkast op het hangkastje eronder en stroomt dan via de voorzijde hiervan achter het deurtje IN de kast en druipt vervolgens in de afwasbak !

Whauw ! wat een hoop woorden om dat gekke ge-toktoktok uit te leggen hé ! Misschien maakt dit het wel duidelijker !

 

where_is_niagara_falls.jpg

 

Soit, na nog een paar van die lelijke, niet voor publicatie vatbare, woorden, was de kast leeg gemaakt en voorzien van droge handdoeken die het vervolg van de waterval min of meer moesten opvangen.

Die nacht werd er met één oogje en oortje open geslapen, alertheid is topprioriteit om overstromingsgevaar zo snel mogelijk aan te pakken …

’t is gelukkig niet nodig geweest, maar mijn koekjes waren wel effen in gevaar, wat een geluk dat vrouwtje (in een heldere bui) ooit metalen dozen gekocht heeft om ze veilig op te bergen !

Van wat er voor de rest in ’t kastje stond heeft bijna alles de bui overleefd, ’t is ’t kruiden, oliën en etc kastje, en die zitten allemaal veilig opgeborgen in glazen of plastic flesjes. Alleen een (papieren) zakje mosselkruiden is in de vuilzak beland.

Miss “stormy weather” Poppy,

06:48 Gepost door Miss Poppy in dieren, Miss Poppy spreekt | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.