30-01-13

en dit was 2012 - deel 1

vanaf nu, ga ik dit bovenaan mijn postje plaatsen als ik over het voorbije jaar ga schrijven,  

rewind.jpg

We beginnen, zoals voorlopig nog normaal is, in januari. Awél die verliep min of meer normaal, wat bekomen van de feestdagen, vrouwtje had het stikdruk op 't werk (da's natuurlijk ook niks nieuws), alleen sliep mijn vrouwtje niet meer. 't is te zeggen zo nu en dan een half uurtje maar dat was het dan ook. Dat moet natuurlijk fout gaan, maar wanneer ?

Eind van maand ! LAP ! 't was zover !

2012 1.jpg

de figuurlijke klop van den hamer. Mr Doktoor kwam langs en zei "rusten madame en dan komt alles wel weer in orde" !

Februari had dé feestmaand moeten worden !! want kijk !! mijn vrouwtje werd oud had een speciale verjaardag !

holy-bleep-50-lunch.jpg

Ik persoonlijk hield mijn hartje al stevig vast, want met zo'n cijfertje op je teller, is het dom om ouderdomskwaaltjes te onderschatten. 

Maart was amper begonnen of 't was al zover !! Vrouwtje kon amper nog een half uurtje op haar voet staan of ze verging van de pijn. Nu is ze altijd al een "rappe" geweest als het op winkelen aankwam, maar nu deed ze den delhais in een olympische tijd ! Meneer Doktoor met zijn X-ray-ogen, beweert dat 't voetje normaal is, dus eigenlijk zegt hij daarom ook dat mijn vrouwtje een Oscar verdient om subliem komedie te spelen als ze al mankend en kreunend van de pijn door het huis strompelt. Slapen ging nog steeds niet perfect, maar een paar uurtjes na mekaar per nacht, lukte al aardig !! Goed zo vrouwtje !

In April valt ze bijna van de trap door een plotse en ferme pijnscheut in diezelfde (volgend de Mr Doktoor) gezonde voet. Lily kust nog elke dag haar pollekes pootjes, want voor 't zelfde geld was vrouwtje boven op haar gevallen en had jullie Misske zusterloos door het leven moeten gaan. Mr Doktoor Speciale den tweede bekijkt 't vrouwtje haar voetje en velt z'n vonnis ... 

2012 2.jpg

... een gebroken middenvoetsbeentje ! Vrouwtje had een marsfractuur (zoek het zelf maar op in googel als ge wilt weten wat het is) en die zijn blijkbaar moeilijk te ontdekken.  Voet niet gebruiken en goed laten rusten was de boodschap van Mr Doktoor en hopen dat het niet krom aan mekaar gegroeid is ...

enter een paar krukken

2012 3.jpg

Maar omdat krukken niet alleen voor ons levensbedreigend zijn, die vallen gewoon vanzelf om pal op uw koppeken, met of zonder vrouwtje eraan vast, deed het Rode Kruis wat het altijd doet, het komt ter hulp gesneld .. met een rolstoel !!!

2012 4.JPG

 

Mei en Juni verlopen, gezien de omstandigheden, vrij normaal. Vrouwtje is ondertussen een "expert" in rolstoelrijden geworden. Ze maakt den delhais onveilig als ze aan een rotvaart door de gangen racet en vergeet occasioneel dat haar ander voet of liever gezegd haar teentjes wel eens onder het voorwieltje terecht kan komenOnschuldig Slapen gaat nog wat beter en we zien met veel blijdschap de dag tegemoet dat vrouwtje eindelijk terug zal gaan werken !! Zodoende verdwijnen rolstoel en krukken stillekes aan richting de zolder.

Maar in Juli, ramp ! Lily, dader van 't meeste van alle onheil hier in huis, laat, zoals gewoonlijk, al haar speelgoedrommel rondslingeren !

2012 5.JPG

Zie hier, het kauwtouw waar vrouwtje haar intussen genezen voetje zwaar gaat over verstuiken !!

Na bijna 3 uur op de spoed, komt vrouwtje terug met een ingetapete voet (gelukkig was er niks gebroken)

2012 6.jpg

maar zal toch weer een paar weekjes rust moeten nemen en de rolstoel

2012 7.JPG

werd afgestofd en in gebruik genomen ...

 

Ik denk dat dit genoeg ellende is voor deze keer, tot de volgende !

Miss Poppy

05:17 Gepost door Miss Poppy in dieren, Miss Poppy spreekt | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.