20-11-11

sloopwerken

.

Maandag, vrouwtje gaat werken, komt als 't donker is (veel te laat dus) thuis en ik hoor haar vrolijk vertellen dat ze morgen thuis is !  

 Jullie Misske is vanzelfsprekend sito presto klaarwakker ! WEERAL THUIS BLIJVEN ?? Ze is justekes 3 dagen thuis geweest !! Ik hoor haar ook nog verkondigen dat uitslapen er niet bij zal zijn, want voor jullie Misske een volgende opdoffer is !  

 Zo gezegd, zo gedaan, dinsdag morgen om 6 uur loopt de wekker af. Vrouwtje springt uit bed en begint mrproper-tornadogewijs door ons huisje te crossen. Met een halfopen slaapoogje bekijk ik dit tafereeltje en maak me de geniale bedenking dat er iets boven mijn koppeke hangt waar ik nog wel eens ferm van zou kunnen verschieten !! De toekomst zal uitwijzen dat ik nog maar eens gelijk zou krijgen !   

Soit, iets later TRIIIINGGG. Lily en ik vliegen in 't cachot de keuken met de deur dicht.  

 BOM, BOM, BOM, de aandedeurbellers gaan de trap ap.  

 bom, bom, bom, holà nu gaan ze de zoldertrap op ! Plots krijg ik een (tweede) geniale gedachte !! Joehoe !!! Dat kan alleen sinterklaasje zijn, op weg naar de schouw om er mijn triljoenen cadokes door te gooien ?

 BOMBOMBOMBOM !! Zo veel lawaai !

 Ik hoor zware dinges vallen !

 Ik hoor gesleur en gesleep met plastiek zakken !

 Ik val flauw !!!! 

 Natuurlijk ben ik niet zo een angstig hondje dat zo maar zonder reden flauw valt ! Geloof me, ik kan tegen een ferm stootje ! Maar tegen Lily's lichaamsgassen kan een normaal functionerend wezentje niet tegen op ! Dodelijk zijn ze !!  

 Bon, wat was er nu aan de hand ? Awél, mr pastoor vond het niet nodig om de kerk in 't midden te houden en heeft een poosje geleden alle galmgaten van zijn kerktoren dicht laten maken. Natuurlijk krijg je zo dakloze vogeltjes die op zoek gaan naar een nieuw plekje om een nestje te maken. En wat had ge gedacht? Onze schouw stond zeker met veel sterren in de mishelij-gids en die krakers van gevederde vriendjes hebben gelijk de schouw gezellig verbouwd. Na eerst vier grote gaten in de schouw gekapt te hebben, hebben de schouwkuis-mannekes acht, jajah, 8 grote vuilzakken takken en zand er uitgehaald. Eind goed, al goed, denk ik maar want't werd hoog tijd, want zonder schouw, geen verwarming en geen verwarming betekent ijsklompen van pootjes nu de vriezeman terug in 't land is !  

 Speciaal voor jullie een ge-pre-chauffageerde warme poot van jullie Misske !!  

 ps: of mijn vrouwtje niet ijskoud gaat worden als ze de factuur krijgt, dat vertel ik jullie later wel ...

06:22 Gepost door Miss Poppy in dieren, Miss Poppy spreekt | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.